Kaupan tutkimuspäivä 2019: NYKYAJAN NUORET – Arvot, asenteet, käyttäytyminen

 

Nuorten kulutuskäyttäytyminen ajan virrassa
Visa Heinonen, professori, Helsingin yliopisto

Visa Heinonen, VTT, kuluttajaekonomian professori, on työskennellyt Helsingin yliopistossa taloustieteen osastossa vuodesta 2000 lähtien. Hän on tutkinut esimerkiksi kulutusyhteiskunnan pitkiä linjoja, kestävää kulutusta, populaarikulttuurin kulutusta ja nuoria kuluttajina sekä mainonnan historiaa Suomessa. Ennen Helsingin yliopistoa Heinonen työskenteli tutkijana Kuluttajatutkimuskeskuksessa.

 

Nuorekkaasta brändistä perinteiseksi
Sampo Soinio, kehitysjohtaja, Varusteleka 

Soinio on työskennellyt Varustelekassa 11 vuotta ja toiminut sinä aikana useissa eri tehtävissä aina kivijalkamyymälän johtamisesta tietohallinnon projektijohtamiseen. Nykyisin hän vastaa Varustelekan liiketoiminnan kehittämisestä sekä verkkokaupan myynnin johtamisesta. Soinio on erityisen kiinnostunut systeemiajattelusta, organisaatioiden kehittämisestä sekä musiikista.

 

Miten perinteinen brändi puhuttelee nuoria? Case Kalevala Koru
Lina Leden, Content Manager, Kalevala Koru

Content Manager Lina Leden vastaa Kalevala Korun digitaalisten markkinointisisältöjen kehittämisestä. Lina uskoo arvopohjaisten sisältöjen ja tekojen voimaan nykykuluttajien puhuttelemisessa. Aikaisemmin Lina on työskennellyt eri kuluttajabrändien digitaalisten kanavien parissa.

 

Diginatiivi – totta vai tarua?
Mika Pantzar, professori, Kuluttajatutkimuskeskus, Helsingin yliopisto

Helsingin yliopiston professori Mika Pantzar on tutkinut kulutusta useasta eri näkökulmasta. Tällä hetkellä hänen pääasiallinen kiinnostuksen kohteensa on datatalous ja sosiaalinen media. Tulevaisuutta luotaavissaan kirjoissaan Kuinka teknologia kesytetään (Tammi 1996) ja Tulevaisuuden koti (Otava 2000) hän on kuvannut monien tämän päivän teknologioiden taustaa ja kehitysdynamikkaa. Myös golf ja salibandy ovat olleet sekä harrastuksen että tutkimuksen kohteena.

 

Nuoret vertaiskaupassa: Case Tori.fi
Juha Meronen, toimitusjohtaja, Tori.fi

Juha Meronen on Tori.fi:n toimitusjohtaja ja luotsaa Suomen vilkkainta kauppapaikka ja kiertotalouden edelläkävijää. Juha on innostunut datan hyödyntämisestä, alustatalouden mahdollisuuksista sekä siitä, miten vertaiskauppa nivoutuu ihmisen arkeen ja kaupan murrokseen.

 

Nuoret kuluttajat ja case Biancaneve
Joonas Loueranta, Chief Digital Officer, Biancaneve Oy

Joonas Loueranta vastaa kotimaisen naisille suunnatun urheiluvaatemerkin, Biancaneven, verkkokaupasta ja sähköisestä markkinoinnista sekä konsultoi muita yrityksiä samoihin aiheisiin liittyen. Biancaneven tuotteissa yhdistyvät uniikilla tavalla funktionaalisuus, naisellisuus sekä upea design. Myyntikanavina ovat perinteinen verkkokaupan lisäksi itsenäisinä yrittäjinä toimivat myyntiedustajat, joiden luona loppuasiakas voi halutessaan sovittaa vaatteita ennen ostopäätöstä.

 

Teknologian avulla lisää asiakasymmärrystä kivijalkaan
Sari Jävinen, Senior Scientist, VTT

Sari Järvinen yhdistää työssään VTT:llä teknologiaosaamista kaupan alan tarpeisiin. Viime vuosina hän on toteuttanut yhteistyössä kaupan alan eri toimijoiden kanssa tutkimushankkeita, joissa fokuksessa on ollut kivijalkakaupan asiakaskäyttäytymisen mittaaminen sekä asiakaskokemukseen vaikuttaminen eri teknologioiden avulla. Tulevaisuudessa kivijalkakauppa on vuorovaikutteinen ympäristö, missä seurataan reaaliajassa asiakkaan käyttäytymistä ja reaktioita sekä mukautetaan digitaalisten ratkaisujen avulla kaupan palvelut ja tunnelma asiakaskokemuksen optimoimiseksi.

 

Tämän päivän hakukäyttäytyminen
Kati Riikonen, toimialajohtaja, Google Finland

As multisector Industry Head at Google Kati is leading teams to help Finnish large companies to maximize their digital opportunity and grow both in domestic and global market. She has over 15 years of proven track record  in managing and developing digital business and marketing in companies, from small entrepreneur driven start-ups to global multidimensional corporations. Prior to joining Google in December 2017, she worked as Managing Director of Isobar, a digital marketing company, and before that as Chief Digital Officer for the Finnish operator DNA.

 

Nykyajan nuoret – Arvot, asenteet, käyttäytyminen
Heikki Karjaluoto, professori, Jyväskylän yliopisto

KTT Heikki Karjaluoto on markkinoinnin oppiaineen vastuuprofessori Jyväskylän yliopiston kauppakorkeakoulussa, jossa hän opettaa ja tutkii digitaalista markkinointia, kuluttajakäyttäytymistä ja asiakkuuksien johtamista. Tutkimuskonteksteina Karjaluodolla ovat olleet erityisesti pankkitoiminta, vähittäiskauppa sekä teollisuuden asiakassuhteet. Hän on julkaissut yli 200 tieteellistä aikakausilehtiartikkelia ja konferenssipaperia sekä kirjoittanut kolme kirjaa.